fbpx

Ocet owocowy: z czerwonej mirabelki

35,00 

Mirabelki są źródłem witaminy C. Witamina C wspomaga produkcję białek immunologicznych, które uczestniczą w walce z infekcjami i stanami zapalnymi. Ponadto mirabelki zawierają substancje, które neutralizują wolne rodniki i redukują stres oksydacyjny. Dostarczają minerałów, które pełnią wspierają prace jelit i pełnią bardzo ważną rolę w funkcjonowaniu układu immunologicznego.

Rośliny zostały pozyskane od lokalnych dostawców lub z dzikorosnących stanowisk w Janowcu nad Wisłą, na terenach Małopolskiego Przełomu Wisły. Obszar objęty jest programem Natura 2000. Proces powstawania octu z czerwonej mirabelki jest całkowicie naturalny.

 

 

Kategoria:

Opis

Działanie:
– wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu immunologicznego,
– redukuje stres oksydacyjny w organizmie,
– wspomaga zdrową florę jelitową,
– zewnętrznie, na skórę – wspomaganie walki z trądzikiem i innymi problemami,
– zewnętrznie, na włosy – źródło witamin i minerałów dla włosów.

Przeznaczenie:
– dania mięsne, sałatki, marynaty, napoje,
– na skórę oraz na włosy, jako płukanka.

Dawkowanie:
– napój na zmniejszenie łaknienia: 1 łyżka octu rozcieńczona w szklance wody, przed każdym posiłkiem,
– wzmocnienie odporności i mikrobiomu: 1 łyżka octu na czczo,
– tonik do twarzy: rozcieńczony ocet z wodą, w proporcji 1:1,
– płukanka do włosów: 1-2 łyżki octu na 1 litr przegotowanej wody, stosowana po umyciu włosów, co 2-3 mycia,
– gotowanie: zdrowa alternatywa dla dressingów do sałatek, sosów i dipów.

Przeciwwskazania:
– choroba wrzodowa żołądka,
– uczulenie.

Sposób przechowywania:
– zalecane przechowywanie w chłodnym i ciemnym miejscu.

CENA:
35 zł za sztukę + koszt dostawy.

OBJĘTOŚĆ: 250 ml.

SKŁAD: 100% naturalny, niefiltrowany i niepasteryzowany ocet z czerwonej mirabelki.

Więcej informacji

Tytuł

Przejdź do góry